Tuesday, 4 June 2013

Pelukis Komik Gay







berbalas komen dari seseorang mengenai lukisan.. tiba-tiba aku teringat akan sesuatu ketika aku kat sekolah menengah.. ianya menyentuh mengenai hobi aku yang suka melukis.. kalau nak kata aku ni terer melukis, takde lah sangat kot.. but pernah ada junior cakap kat aku dorang tanya pada cikgu seni, (waktu tu aku form  5) tanya macam ni, "antara senior form 5 kan, siapa yang paling terer sekali??" but yang membuatkan aku terkejut cikgu tu pun cakap lah yang dia kata aku yang paling hebat sekali.. tiba-tiba aku tersengih-sengih sekejap.. feeling bangga pula bila kena puji di belakang kita oleh cikgu.. hahaha.. terkejut juga lah wei.. sebab aku pun tak rasa yang aku paling terer sekali sebab ada budak yang lagi bagus.. but of course lah aku happy.. sebab aku suka kena puji.. eh?? hahaha

by the way.. nak inform dulu.. aku waktu form 4 and 5 sekolah elit juga macam si Riyot tu.. antara the best school in my state lah.. memang kena ambil aliran sains, tapi kat sekolah aku untuk subjek kesepuluh boleh pilih subject lain.. antara PSV, Econs dan EST.. so aku secara yakinnya ambil lah PSV... lalu dapat lah satu kelas yang semua pelajar ambil PSV... sebab dorang bahagikan kelas mengikut subject elective lah.. so in short, kelas aku kelas Seni lah.. budak-budak nakal semua masuk kelas aku.. memang famous dengan student yang banyak buat hal in my class ni lah..

so, budak-budak yang masuk kelas ni mostly memang jenis yang terer melukis lah.. sebab tu aku kata yang aku rasa aku bukannya the best student dalam hal macam ni.. tapi untuk semua Semestar dari form 4 dan 5 subjek terbaik PSV memang aku yang gondol habis kesemunya.. haaaahhh!!! tak mengaku terer lagi ke kalau dah gondol semua anugerah subjek terbaik PSV (di sekolah elit kononnya)?? tetap juga aku katakan yang aku bukannya yang the best lah.. aku tahu tahap aku macam mana..

okay.. bebalik pada tajuk..

dulu aku suka lukis manusia juga.. nak kata lawa tu tak juga lah.. but aku style lukisan lebih kepada macam detail-detail macam tu.. ala-ala anime lah juga.. aku ada seorang kawan ni memang rapat lah.. dia punya style lukisan is more to Western.. lelaki iban.. student paling aku rapat sekali dulu biarpun kita selalu bergaduh sebab perangai aku yang suka nak bagi dia marah.. malah kita orang pernah dicop pasangan gay okay dulu.. 

berbalik pada cerita.. untuk banyak perkara, aku selalu ajar dia tentang teknik-teknik melukis.. bermula dari segi lukisan bentuk lelaki sampai lah teknik penggunaan pastel.. aku suka lukisan lelaki yang tak pakai baju dulu.. memang seksi.. kerap sangat.. then ajar lah macam mana nak lukis otot-otot lelaki.. then aku kata aku suka lukis lelaki yang ada V-shape tu.. memang lepas aku ajar dia macam ada mempengaruhi teknik lukisan dia kalau nak lukis lukisan lelaki tak berpakaian.. tapi kadang-kadang ada juga orang pelik kat aku sebab kerap sangat lukis benda-benda macam tu kan.. kadang-kadang tu memang agak erotik.. tapi aku tak cakap apa lah.. just cakap aku suka lukis macam tu..

honestly aku cakap lah.. dulu kalau aku nak melancap ke, memang aku akan lukis benda-benda pelik.. korang faham-faham sendiri lah lukisan macam mana.. aku just lukis lelaki shirtless lah.. suka lukis something yang agak sadistik lah.. senang cakap.. dulu aku macam boleh dikategorikan dalam BDSM tu. (apa tu?? search sendiri).. lalu memang banyak lah lukisan lelaki yang diseksa macam tu.. tapi just sekadar dalam koleks peribadi aku.. even sekarang ni kalau aku balik kampung still ada lukisan tu kat dalam my room yang aku simpan di bawah katil.. honestly aku cakap, waktu aku sekolah menengah, aku still tak tahu lagi apa itu seks yang sebenar-benarnya.. maksud aku, tak tahu yang seks tu 'main lubang'.. hahaha.. sebab tu lah waktu muda-muda dulu kalau aku melancap ke memang takde bayangan tentang seks pun.. but lebih kepada hal-hal BDSM macam tu.. so, maksudnya memang aku tak pernah buat lukisan orang buat seks.. sampai sekarang pun memang tak pernah juga (sebab aku dah stop melukis)..

tu lah tabiat negatif aku dulu waktu zaman sekolah menengah..

tapi bila aku dah study kat Semenanjung, aku dah stop dari melukis.. dah takde nak lukis orang.. but just lukis bangunan untuk my course.. but tiba-tiba aku teringat tentang impian aku dulu.. kalau boleh aku nak study benda-benda macam buat ilustrasi lah.. macam mana nak lukis something kat dalam computer sebab memang minat aku dulu suka nak lukis lukisan komik.. then teringin nak lukis lelaki yang hensem-hensem.. memang honestly pernah terlintas niat macam tu.. 

tapi sekarang ni aku tak rasa lah yang aku akan buat benda-benda macam tu lagi.. dah bertahun-tahun tak lukis benda tak senonoh macam tu.. mungkin semakin dewasa ni aku macam dah ada jati diri aku sendiri kot.. aku ada pendapat aku dan pandangan yang lebih serius yang harus aku fikirkan lagi..

but, tertanya-tanya lah.. kalau aku still sambung buat tabiat tak elok tu dan ambil course macam buat ilustrasi ke, kot kot sekarang ni aku dah jadi pelukis lucah komik gay.. macam dua benda yang aku suka.. mentaiko dan juga humplex.. for me, dua benda ni lah yang terbaik untuk genre macam ni..

in short, kalau korang fikir aku ni 'suci' lagi, takde lah sangat kan.. memang ada juga 'advance'nya dari sudut lain.. sampai boleh tahu apa itu Humplex dan Mentaiko.. aku rasa, maybe sesetengah pembaca blog ni pun tak tahu apa benda Humplex dan Mentaiko tu..

about BDSM tu kalau ada yang mula curious, honestly aku cakap sekarang ni aku dah macam kurang dah ke arah tu.. macam 90% tak lagi lah.. setiap orang akan berubah.. termasuk lah aku.. tak begitu??



my favorite character kat Humplex.. memang aku ada beli game dia ni.. amboi-amboi.. XD










AMARAN!!!


# jangan pula lepas ni nak try search 'Humplex dan Mentaiko' tu.. hahaha



20 comments:

  1. ala...baru ingat nak cari...dah kena warning...huhuhu

    ReplyDelete
  2. Cuba try lukis skit and publish kat blog ko bro...teringin gak nak tengok hasil seni ko....:-P

    ReplyDelete
    Replies
    1. x boleh lh.. skill pun dah lapuk dah ni.. dh x terer lg..

      Delete
    2. nak tengok...nak tengok... hehe

      Delete
  3. humplex, mentaiko. what about kowmeiism? and gengoroh tagame for bdsm. ops!

    ReplyDelete
    Replies
    1. yg lain tu x masuk sbb humplex n mentaiko adalah benda yg aku minat.. :)

      Delete
  4. out of topic. putera dah deactivate fb n fanpage die ke, or aku dah kene block dari fb and fanpage die????

    ReplyDelete
    Replies
    1. my fb tiba2 kena deactivate oleh pihak fb pd hari ni atas alasan x guna nama real name.. trkejut skjp..

      Delete
    2. hahaha... lepas ni kene gune real name la ye??? hahaha....

      Delete
    3. maybe sebab blog yang copy blog ko tu kot....

      Delete
  5. haha..kau tringat aku kat benda2 ni..
    before this slalu jugak blog2 PLU yg letak humplex kat sidebar..
    kdg2 addicted jgk..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. blog lelaki jambu tu kan?? hahaha

      Delete
  6. Kata tak pernah melancap?

    ReplyDelete
    Replies
    1. utk secara detail nya x lah.. sbb klu melancap tu klu secara detailnya 'zina dgn tangan'.. tp melancap dr segi yg aku maksudkan di atas ni adalah mcm onani.. onani tu mcm cara2 org nak buat.. agak general.. ada org yg dgn tangan (melancap), but ada yg mcm guna 'dildo' tu.. ada yg dgn air.. byk mcm lah..

      but utk bagi orang senang faham, aku guna term melancap juga lah.. walaupun maksudnya tak sampai sebenarnya..

      Delete
  7. nak try search la hehe x penah baca komik gay

    ReplyDelete