Monday, 23 December 2013

Siapa Top, Siapa Bottom?


jom kita main satu permainan.. main teka-teka.. ada orang kata yang sometime kita boleh nak agak orang tu bottom ke top berdasarkan paras rupa.. semuanya bergantung pada 'gaydar' dan 'firasat' kita nak fikir orang tu macam mana.. ada orang memang hebat dalam teka-teka ni.. so, apa kata kita practice kan 'firasat' kita tu sama ada kita ni handal tak nak tentu kan orang tu top or bottom.. 

permainannya amat mudah.. di bawah ni ada 24 gambar lelaki (pinoy).. sumber aku dapat dari Planet Romeo.. asalnya aku ingat nak guna orang melayu but takut pula nanti orang marah kalau terguna gambar mereka.. so cara yang paling save guna orang 'luar' lah.. berbalik pada permainan tadi.. ada 12 top dan 12 bottom kesemuanya yang disusun secara rawak.. so gunakan lah firasat masing-masing untuk tentukan siapa top siapa pula yang bottom..

misalnya macam:

top : 1, 2, 3.....
bottom: 24, 23, 22.....


so, macam mana? korang rasa korang boleh teka tak? siapa yang paling handal main teka-teka ni?? sila lah tinggal kan jawapan anda untuk dikongsi bersama...













52 comments:

  1. top: 2, 3, 4, 5, 7, 8, 9, 11, 13, 17, 20, 23
    bott: 1, 6, 10, 12, 14, 15, 16, 18, 19, 21, 22, 24


    teka2 je. x tau betol ke x. haha...
    suka kat guy no.1 n no.5... melting tgok. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. markah anda 10/24.. not bad lah.. hehehe

      Delete
    2. anda meneka hanya 5 top yang betul dan 5 bottom yg betul..

      Delete
    3. haha.. dh agak dh byk slh..
      my gaydar sgt teruk...haha

      lagipun i'm not top or bottom...same with my partner.
      so x tau bab2 cari gay yg top n bottom. :P

      Delete
  2. T - 3,4,8,11,12,13,15,17,20,21,22,23
    B- 1,2,5,6,7,9,10,14,16,18,19,24

    ReplyDelete
    Replies
    1. 16/24 yg betul.. lebih dr separuh yg betul.. hebat jg ye.. hehehe

      Delete
    2. 8 je salah... ok la...
      agak2 je... x sangka plak banyak betul (banyak la lebih dari 12)

      Delete
  3. meh nak try jugakk...

    T - 4,5,6,8,9,11,13,14,17,20,22,24
    B - 1,2,3,7,10,12,15,16,18,19,21,23

    macam nak jwb soalan exam...kalau markah tertinggi, putera nak kasi hadiah ape??
    btw taste gila kat 5 n 19...huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. 12/24 je yg betul.. hanya separuh yg tepat.. boleh cuba lg.. hehehe

      Delete
  4. T- 5. 6. 7. 8. 9. 11, 13, 14, 15, 17, 20, 24
    B- 1, 2, 3, 4, 10, 12, 16, 18, 19. 21. 22, 23

    Susah doe, Aku punye gaydar mmg lemah. Tak pernah pon dlm real life syak sape2 gay ke ape, haha. Kecuali yg lembut. :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. not bad.. 16/24 yg betul.. hebat lh tu.. hehehe

      Delete
    2. haha tak sangke banyak jugak yang betul aku tengok dorang punye pakaian and care posing. LOL.

      Delete
  5. T : 2 3 4 7 8 9 11 13 14 15 17 20

    B : 1 5 6 10 12 16 18 19 21 22 23 24


    kah kah kah, rasa macam banyak salah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. 12/24 yg betul.. boleh cuba lg.. hehe

      Delete
  6. T 1 2 3 4 8 9 13 14 17 20 21 24
    B 5 6 7 10 11 12 15 16 18 19 22 23

    harap2 dapat A... hahah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. 12/24 je.. hehehe.. hanya dpt 50% yg betul..

      Delete
    2. ini tak mungkiiiiinnnnnnn!!! hahaha

      Delete
  7. B 1 6 18
    T 2 3 4 5 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 19 20 21 22 23 24

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni tak leh.. ada 12 top, 12 bottom..

      Delete
  8. nak try gak...

    Top: 1 3 5 8 9 13 15 16 17 20 22 23
    Bottom 2 4 6 7 10 11 12 14 18 19 21 24

    ReplyDelete
    Replies
    1. 12/24.. hanya separuh yg betul..

      Delete
    2. kalo betul sume dapat hadiah x?

      Delete
  9. top 1,5,7,9,10,13,15,17,18,20,22,23
    bottom 2,3,4,6,8,11,12,14,16,19,21,24

    aku memang failed benda2 macam ni. hahahaha

    ReplyDelete
  10. Top- 4 5 6 7 8 9 11 13 15 17 20 23
    Bottom- 1 2 3 10 12 14 16 18 19 21 22 24

    ReplyDelete
  11. top-2 7 8 11 9 13 14 16 17 19 23 24
    bottom-1 3 4 5 6 10 12 15 18 20 22 21

    btw, naik stim tgok no 16.. crush.. haha

    ReplyDelete
  12. top - 3,4,6,7,9,11,13,14,17,20,21,23
    bottom - 1,2,5,8,10,12,15,16,18,19,24,22

    ReplyDelete
  13. putera..
    x brapa best laaa... cba buat straight or gay, baru laaa

    hahaa

    ReplyDelete
  14. T -1, 2, 5, 7, 8, 13, 14, 16, 17, 19, 22, 23
    B - 3, 4, 6, 9, 10, 11, 12, 15, 18, 20, 21, 24
    Amacam putera? Huhuhu

    ReplyDelete
  15. jom singgah blog saya-http://cokyu-plu.blogspot.com/

    ReplyDelete
  16. T = 4, 8, 9, 13, 14, 15, 17, 20, 21, 22, 23, 24

    B = 1, 2, 3, 5, 6, 7, 10, 12, 11, 16, 18, 19

    =]

    ReplyDelete
  17. t- 1 3 4 5 6 9 14 17 23 24 22 20
    b- 2 7 8 10 11 12 13 15 16 18 19 21

    ReplyDelete
  18. B - 1, 2 ,4 ,5 ,10 ,12 ,14 ,18 ,19 ,21 ,22 ,24


    T - 3, 6 ,7 ,8 ,9 ,11 ,13 ,15 ,16 ,17 ,20 ,23

    ReplyDelete
  19. T - 1,4, 6, 8, 9, 11,13,14, 16, 17,21, 24
    B- 2, 3, 5, 7, 10, 12, 15, 18, 19, 20, 22, 23

    Please tolong reply.... nk tgk result.. hihihi

    ReplyDelete
  20. top: 3,4,7,8,9,12,14,16,18,20,22,24

    bottom:1,2,5,6,10,11,13,15,17,19,21,23

    ReplyDelete
  21. sy pula. haha.

    T: 4, 5, 7, 8, 9, 11, 13, 15, 17, 20, 22, 23.

    B: 1, 2, 3, 6, 10, 12, 14,16, 18, 19, 21, 24.

    haha. antena kuat menyatakan tu jawapan saya. berapa agaknya markah.

    ReplyDelete
  22. Nak try my gaydar jugak ahh..
    T: 2, 4, 7, 8, 9, 11, 13, 17, 20, 21, 22, 23.
    B: 1, 3, 5, 6, 10, 12, 14, 15, 16, 18, 19, 24.
    :D

    ReplyDelete
  23. T - 3 4 7 8 9 11 13 15 17 20 22 23
    B - 1 2 5 6 10 12 14 16 18 19 21 24

    ReplyDelete
  24. Ok saje test haha
    T - 4 6 7 8 9 13 17 20 21 24
    B - 1 2 3 5 11 12 14 15 16 18 19 22 23

    ReplyDelete
  25. nak try gak...

    T : 6 7 8 11 12 13 14 15 17 20 21 24
    B : 1 2 3 4 5 9 10 16 18 19 22 23

    ReplyDelete
  26. Aku ambil dalam bidang mt. Aku akan gunakan cara mt dalam menjawab teka-teki ini.
    top=4,5,8,9,11,13,14,15,17,20,23,24
    Bottom=1,2,3,6,7,10,12,16,18,19,21,22

    ReplyDelete