Saturday, 5 October 2013

Nak Delete Profile Planet Romeo







merujuk pada post lama aku tentang Planet Romeo tu apa benda, banyak yang komen kata nak masuk PR semula macam mana? ye lah, PR ni selalu kena blocked, kalau tak tahu cara masuk, dah tak leh masuk lagi dah.. yang komen ni semua dulunya ada profile PR, tapi atas alasan nak delete profile dorang tu, tapi last-last dah takleh masuk lagi dah.. ada yang kata dah nak kahwin, so, nak delete lah profile dalam PR tu.. mesti lah risau kalau ada yang terjumpa profile mereka kat dalam tu..

so, persoalannya, macam mana nak masuk PR? 

orang-orang ni kata nak masuk PR sebab nak delete account mereka.. aku ni sebenarnya tak nak lah share cara nak masuk PR dalam blog ni sebab tak nak yang tak pernah main PR boleh join PR gara-gara aku beri link secara umum..

so, firstly lah pada yang request minta link masuk PR atas alasan nak delete profile dorang, korang tak perlu lah risau kalau profile korang tu still ada dalam PR sebab PR ni ada tarikh luput juga.. maksud aku profile korang tu akan secara automatik akan dipadamkan/ kena delete kalau capai tempoh tertentu.. maksud aku macam sebulan lebih rasanya lah kalau tak aktif, profile korang tu terus kena padam.. tak macam FB, so korang tak perlu risau kalau korang rasa yang korang dah tak buka PR macam sebulan lebih sebab profile korang tu akan automatik terpadam.. 

so, macam mana? agak-agak dah berapa lama korang tak buka PR? kalau dah lama sangat sampai dua bulan ke, so tak payah risau lah.. bagi aku orang yang create PR ni pun faham apa yang orang PLU ni nak.. so, dorang dengan sengaja buat sistem macam tu lah kot..

aku dah try dah buat carian dengan profile yang secara automatik terpadam gara-gara tak aktif, memang tak jumpa..

but kalau korang tak puas hati gak, boleh contact aku pada FB okay.. pada FB.. sekali lagi pada FB.. faham tak kat FB? mesej je terus pada my FB tu tanya link.. tapi bukan pada orang yang sesaje nak masuk PR untuk main.. tapi untuk kes-kes macam ni lah..







7 comments:

  1. habis kn dulu la novel tu putera. then baru ko pasal pr ke manjam ke fb ke twiter wechat.. lantak la.. sakit hati je tgok post2 camni

    ReplyDelete
  2. Dont be so annoying...
    Awak yg kat atas ingat jd penulis tekan2 keyboard and then publish gitu dlm sehari?? Menulis cerita ni susahlah.. kena ada masa panjang.
    Putera pun sibuk jugak dgn hal dia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Xda la kata 1 hari pun.. ni dah lama tggu.. tntu la naik angin..

      Delete
  3. aku tahu care nak akses pr without using vpn ke mende ke. rajin google, you'll get the answer. :)

    ReplyDelete
  4. PR kena block ke?
    apasal aku boleh je access PR.
    Aku join PR just nak tgk gambar profile orang.
    Tapi xde niat nak meetup/chat dengan orang kat PR.

    ReplyDelete
  5. haha. aku terjoin PR nie sebab baca blog ko r... tapi aku menyesal bukak akaun pr. first2 bukak nak cari kawan je. lama2 jadi lain. banyak dosa yang dapat. so, aku ambik keputusan semalam aku delete my profile kat PR.

    iel's. Pemikir Aliran Sonsang. haha.

    ReplyDelete