Friday, 8 March 2013

Free PLU Novel Again





kenal siapa Nizam Zakaria?? aku rasa kebanyakkan korang dah mula nak kenal or memang dah lama kenal pun siapa Nizam Zakaria ni.. bagi siapa yang tak kenal lagi, dia adalah antara penulis novel bergenre PLU terawal di Malaysia.. mungkin aku patut cakap, dia penulis paling popular yang ada di Malaysia untuk genre ni..

tak nak bercakap banyak, aku nak terus pada niat aku..

dalam satu buku yang bertajuk Orang Macam Kita ada menyebut beberapa karya Nizam Zakaria yang telah menaikkan nama dia di kalangan golongan PLU di Malaysia.. ada empat novel yang disebut..

1. Potret

2. Nafas

3. Aku Rama-rama

4. Seluang


but sekarang ini, hampir semua novel dia dah memang susah untuk dicari lagi.. sebab ada pembaca aku cakap novel-novel dia tu dah berusia nak mencecah 10 tahun.. but akhirnya aku dah dapat beberapa novel yang telah disebutkan.. actually, ada banyak juga karya Nizam Zakaria dalam koleksi aku.. bukan just dua ni je..

dari empat di atas, dalam koleksi aku ada novel Potret dan juga Aku Rama-rama..

so, siapa yang nak baca novel Aku Rama-rama boleh lah hantar private message kat FB aku.. kalau yang masih belum baca novel Potret pun boleh request juga..





28 comments:

  1. -menunggu sambungan unspeakable love-

    ReplyDelete
  2. aku pun tunggu part 21 ...:)

    ReplyDelete
  3. ingat tuhan...

    ReplyDelete
  4. aduh bilalah sembongan part 21 ...
    wahai tuanku putera mahkota ..tuanku tengah bz ka? atau dalam proses pertabalan sebagai raja pasier berdengung? hehhehee

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum, Sorry lari tajuk.
    aku jumpe link blog ni mase tengah usya2 pasal kucing euthanasia dekat google, dan jumpe kat blog ko. - http://di-satu-sudut.blogspot.com/2012/06/euthanasia.html -

    OK, aku harap ko dapat masukkan story yg aku nk cerite ni dekat blog ko..please, aku nak membantu

    "macam mane aku ubah diri aku untuk tidak terjebak dalam dunia plu..dah lebih 3 tahun, alhamdulillah aku berjaya. aku just nk tolong korang semua agar korang tak tersesat jauh sangat macam aku dulu.

    1. dulu aku terjebak dengan club gay, mase tu baru habis study, bercampur dengan org bukan, culture shock, time bulan puase pun aku pergi jugak, tapi habis ramadhan, hati aku jadi tak tenteram, pikir bukan2, pikir pasal neraka,azab dan bla bla bla...jadi aku berazam, Aku bersumpah dengan Allah yg aku tak akan jejakkan kaki aku dekat club, kalau aku pergi, aku akan mati dalam keadaan hina, di panah petir dll. Alhamdulillah sampai sekarang aku pegang janji tu, sebab, bile kite janji dengan Allah,kita akan takot, sebab DIA ada kuasa & kita dah buat perjanjian, so aku pegang betol2, alhamdulillah aku dah tak jejakkan kaki ke situ.

    2. Ingat Mak Ayah. mane yg "adik2" tu pikir pasal mak ayah, memang betul kita tak diminta lahir macam ni, naluri songsang macam ni, tapi bile kite jalan lengang lengok, dressup adik2, tergedik gedik balik kampung, mak ayah yang tanggung malu, orang mengate anak die, dieorang yg kene tanggung tu semue.. memang betul "Be Your Self", tapi bile dah "Be Your Self" mak bapak tu yg kene sindir, malu dengan jiran2 & saudara mara. kita tak pikir ape2 sebab kite kat luar. Cuba bekorban untuk mak ayah, apesalahnye kite abaikan naluri & sifat semulajadi kita ni demi dieorang kan.

    3. cara ni kejam, Tingalkan kawan2 PLU korang, kalau nak jugak, berkawanlah dalam 2,3 orang je. Sebab, time korang nak berubah, dieorang ni akan tetap maintain dengan cara2 dieorang...so kite yg nak berubah ni pun akan terikut-ikut balik dengan care kite yg lame. Tak payah mesej, tak payah jawab call, tak payah hangout dengan dieorang..kalau nk pun sebulan or 2 bulan sekali tak ape. jangan selalu. cakap je korang busy & ade masalah. Mule2 memang berat untuk dipraktikkan, tapi lame2 akan ok jugak. percayelah. Tapi risikonye korang akan rase sunyi, boring, tak tentu arah dan lain2. Tapi ingat, sampai bile korang nak macam tu?? Pikir korang nak berubah je.

    ReplyDelete
  6. 4. cari kawan2 baru dalam alam maya ke, yg penting deiorang tu str8. try begaul dengan lelaki2 str8. memang sangat2 susah sebab dieorang akan pandang kite ni lembut. sampai sekrang aku susah lagi nak bergaul, jadi aku banyak mendiamkan diri. jadi pendiam. memang merane hidup sebab kite dah biase huha huha tibe2 jadi pendiam, tapi tak ape, Tu namenye Pengorbanan untuk ke arah yg lebih baik.

    5. Cube tanye diri, adekah Naluri songsang ni Allah sengaje nak bagi ataupun Itu sebenarnye Hasutan Syaitan??? kadang2 kite selalu salahkan takdir, tapi pernahkah kite terpikir syaitanlah yg menghasut kite dari kecik untuk jadikan kite ni GAY/PLU.

    6. Aku percaye korang mesti pernah dengar ayat ni "pelacur bagi makan anjing kelaparan dapat masuk syurga. & seorang anak yg banyak berdosa & derhaka dapat masuk syurga sebab mak die doakan die hari2 supaya die masuk syurga." INi yg banyak PLU pegang. TAPI korang jangan terlalu taksub dengan bende2 tu, Itu bukan alasan untuk korang terus terjebak dalam maksiat gay. dosa tetap dosa, nerake tetap neraka.

    7. Ingat dalam kepale, Rasulullah tak terime orang2 yg menjalinkan hubungan songsang, kite pikir kite nak syafaat die je mase akhirat nanti.

    8. Belajar-belajar buat kerje kampung (bagi sape yg memang orang kampung). memang adik2 kebanyakkanye tak reti. Korang try push diri korang buat menukang, mesin rumput ke, menebas ke dll. insyallah, dari adik2 boleh jadi Lelaki Str8.

    9. pikir, Jangan salahkan orang lain kalau depa tak terime kite, kutuk kite ke padahal kite sendiri yg tak nak ubah diri kita. kite yg tergedik, buat bende songsang, lepas tu marah bile orang hine.

    10. Masukkan dalam kepale, kalau kite berjaye berubah, Insyallah, Syurga menanti kita sebab kita Berperang & Berjihad untuk Nafsu yg sangat2 Besar & Aneh. bukan semue orang dapat peluang macam kita ni.

    p/s: Dalam korang nak buat tips2 kat atas ni, korang akan banyak menderita dari segi mental, tapi tak ape, ini untuk perubahan diri kite supaye diterime masyarakat & Allah. Aku harap sangat ko dapat post bende ni dalam blog kau, sebab aku nak membantu. aku dulu pun macam tu. Mohon semua doakan akau agar aku kekal berubah & tidak terjebak dalam dunia songsang lagi, amin..Assalamualaikum

    ReplyDelete
  7. nizam zakaria ni pengarah filem tu ke??

    ReplyDelete
  8. boleh tak saya beli novel karya nizam zakaria dengan saudara

    ReplyDelete
    Replies
    1. give me your email.. i have PDF version of this novel..

      Delete
    2. boleh hantar dekat saya juga ?

      Delete
    3. xzaxarrx@gmail.com

      Delete
    4. sila hantar ke shah_awara@yahoo.com semua novel dia yg u ada yer.. tq

      Delete
  9. hehe..sy dh buang fb saye..so mnta tlog g link kt emel sy.. himesakura97@gmail.com.. hope bg ^_^

    ReplyDelete
  10. Teringin sangat nak baca novel ni... kalau xkisah blh x email dekat sini 'bdeath18@yahoo.com'. Hope sudi email sbb mmg teringin nak baca. Tq sgt2.

    ReplyDelete
  11. do have the softcopy for NAFAS?
    Ive read it once, and my laptop crash! would love to read it back.. like the story.. :)would you mind share ? my email :
    ariljames@gmail.com

    many thanks!

    ReplyDelete
  12. hi.....nak 4 judul novel seperti dia atas..........nizree70@gmail.com

    ReplyDelete
  13. boleh hantar dekat saya juga ?PDF version of this novel..my emel noeljoseph1993@yahoo.com

    ReplyDelete
  14. Saya nk baca novel seluang dan awang vampiro.. If blh send to my fb.blhke? Dah lama xonline dgn nizam zakaria tru his blog and fb..LoveLy HoNeY

    ReplyDelete
  15. Saya dah baca semua novel yg popular 2..just yg trbaru xtaula ada yg bru apa ya?

    ReplyDelete
  16. Hntar kat email sy. syahrinafzan@gmail.com

    ReplyDelete
  17. Boleh sy nak dapatkan softcopy 4 judul novel tu?
    unomib4.0304@gmail.com

    ReplyDelete
  18. Nak jugak soft copy.....email ke amirul_asyraf96@yahoo.com

    ReplyDelete
  19. Salam. Sy nak copy novel nafas boleh? Penah baca skali masa umur belasan dulu dlm pc tp dah rosak.. my email zarphery@gmail.com

    ReplyDelete
  20. nk jgk..
    rudyjb08@gmail.com

    ReplyDelete
  21. nak softcopy novel cinta tanpa noktah dan 4 novel d atas...mozeazefli@gmail.com

    ReplyDelete
  22. salam...nak softcopy 4 novel tu..boleh?
    kazmanzal@hotmail.com
    10vm..

    ReplyDelete
  23. boleh share 4 novel nizam tu lg ka?...hope can share to me at sky.seizer@gmail.com

    ReplyDelete