Friday, 1 March 2013

Siapa Nak Hadiah dari Australia??



aku tak pasti lah sama ada benda ni dapat sambutan ke tak.. so, aku just try lah uar-uarkan..

okay.. macam ni.. tentang novel bersiri aku tu Unspeakable Love sekarang ni aku try nak kumpul dalam satu file.. senang cakap nak buat dalam pdf version lah kot yang complete semua parts dalam satu file.. tu pun kalau citer Unspeakable Love aku dah habis lah..

so, perancangannya, aku terfikir nak buat cover untuk buku Unspeakable Love.. but aku ni takde lah terer sangat part nak buat cover buku lah.. banner blog aku ni dah nampak sangat amatur gila aku buat.. hahaha.. nak diringkaskan cerita, aku pun terfikir nak buat satu contest (tu pun kalau dapat sambutan lah) untuk buat cover buku citer Unspeakable Love.. jadi kepada readers blog ni yang terer or teringin nak bantu aku buat cover buku Unspeakable Love tersangat lah dialu-alukan..

sebab...

kalau terpilih, aku akan beri hadiah yang khas didatangkan dari Australia kepada cover terpilih secara percuma.. korang pun tahukan aku stay kat Aussie sekarang ni?? hadiah apa?? tu tak boleh beri tahu lagi lah sebab aku pun tak beli lagi.. haha.. but aku akan try beri hadiah yang berbaloi lah.. so, apa lagi? kalau korang teringin nak tolong aku, boleh lah send private message kat fb aku untuk tunjuk..

ciri-cirinya aku nak..

1 : mesti lah ada tajuk Unspeakable Love
2 : then ada link blog aku 'di-satu-sudut.blogspot.com.au'
3 : nama penulis aku rasa tak payah letak.. just dua perkara di atas lah..
4 : caption.. "sebuah kisah cinta yang dipendam.." (optional.. nak tambah ok.. x tambah pun ok..)
5 : caption.. "bila cinta tidak harus dimiliki, ia adalah sesuatu yang menyakitkan.." (optional.. nak tambah ok.. x tambah pun ok..)
7 : caption.. mana2 ayat dari citer ni yang anda suka.. (optional juga)
8 : design tu seboleh2nye menepati tajuk cerita Unspeakable Love.. menepati tema cerita..
9 : Idea yang menarik dan mempunyai maksud tersendiri lagi penting bebanding design yang cantik.. kalau cantik itu satu bonus lah

PENYERTAAN TERBANYAK JUGA MENDAPAT HADIAH
(cuma hadiah kurang best sikit berbanding yang menang..)

tarikh tutup 31 March 2013

simple je kan??



kat bawah ni boleh jadi contoh untuk cover buku tu nanti.. 














39 comments:

  1. teringin nak masuk...tapi kalau setakat guna microsoft paint boleh le...hahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. x kisah sgt.. asalkn cantik.. medium apa x kisah lh..

      Delete
  2. menarik... nak join.. katon boleh? please...please... hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. katon tu apa benda?? ke kartun maksud ko?? boleh je.. xde ciri2 yg spesifik

      Delete
  3. dpt adiah kangru ngn anak nyer ker....kner berusaha masuk...tp msalah nyer..den x reti..hohoho

    ReplyDelete
    Replies
    1. hadiah tu x konfirm lg.. ko aku tgk terer je edit2 gambar.. kot2 lh pandai..

      Delete
  4. apa kata ko letak bibir a.k.a mulut atau bahagian mulut yang ada jangut
    sebagai cover

    ReplyDelete
    Replies
    1. utk refering 'abang jangut' ke?? hehe

      Delete
    2. hehhehehee

      Delete
  5. Replies
    1. join je.. tunjuk kn kreativiti anda!

      Delete
  6. hehe.byk2 penyertaan pun takpe kan?

    ReplyDelete
  7. kita nak hantar kat email yg mane erk?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hantar kat kat my fb.. Send pm

      Delete
    2. putera.. den da tutop fb ler.. mcm mn nk join? huhui..

      Delete
    3. klu xde fb hantar kat my email.. taktahuapa@yahoo.com

      Delete
    4. ok.. format jpeg? biler tarikh tutup ni?

      Delete
    5. dh update.. 31 March ni

      Delete
  8. yes.. dah hantar 2 penyertaan kat email putera.. harap2 ada tuah.. lalala~

    ReplyDelete
    Replies
    1. dh cek.. thanks.. anda adalah org kedua yg hantar design.. :)

      Delete
    2. ok,dah hantar yang ketiga.. vintage theme.. lalala~

      Delete
    3. dh terima.. byk jg ko hantar.. but bagus lh.. :)

      Delete
    4. utk tgk penyertaan terkini boleh lihat pd link ni..

      http://www.facebook.com/media/set/?set=a.433806050038482.1073741825.100002272738275&type=1

      Delete
    5. putera, dah hantar penyertaan keempat. Sunset theme. Harap xda yang muntah ijau.. haha..

      Delete
    6. dh terima.. kena slalu cek update jg utk kreteria2 pertandingan..

      Delete
    7. putera, dah hantar penyertaan kelima. Emo theme. Thanx bro untuk pic 4 watak tu, tapi eksperiment x jadi. Member comment kata simple sangat... Idea aku tu simple sangat... So, aku hantar yang emo theme ni dulu.

      Delete
  9. aku macam berminat nak participate, tapi konsep aku takde la letak badan tak berbaju ke ape. decent design je, hopefully sempat la siapkan by due date.

    ReplyDelete
    Replies
    1. join je.. lg meriah.. lambat lg tarikh tutup.. :)

      Delete
  10. Just tanya, syarat umur ni berapa ni? Huahuahua :3

    ReplyDelete
    Replies
    1. 18 tahun ke atas... hehe.. yang x cukup umoq tu, p minta kebenaran penjaga..

      Delete
    2. xde lh.. terbuka pd smua tanpa mengira umur..

      Delete
    3. LOL ? Hahaha okey2 :) thanks

      Delete
  11. aik cover novel aku ada hehehe ..bknnye cun pun.. edit pun lst minit sebelum aku publish novel aku huhu ..
    tp aku jugak berminat nak join..hurmm tp kalo nak tambah lg minat bdk2 lain utk join..ape kata ko tunjukkan hadiah apa yg bakal dimenangi..mcm tu lg bertambah sikit semangat budak2 nk menghasilkannya kan huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. pasal hadiah tu x konfem lg sbb aku pun x beli lg kn.. but jgn risau sbb aku ni usually 'terlebih bermurah hati' lh..

      Delete
  12. Replies
    1. prefer hantar direct to my fb..

      Delete
  13. i will try ths _iezz hehee i love graphic

    ReplyDelete