Monday, 10 December 2012

Cinta pada Lelaki Straight








dulu aku pernah cakap sesuatu dalam blog ini mengenai cinta pada lelaki straight..


"kalau kamu jatuh cinta pada lelaki straight, sepatutnya kamu gembira dia adalah lelaki straight biarpun dia takkan pernah membalas cinta kamu.."

maksudnya macam kita jatuh cinta pada lelaki ni, dan kebiasaannya kita akan mengharapkan dia akan membalas cinta kita.. dia straight, tapi ada di sudut hati kita mengharapkan dia ni adalah gay supaya kita ada peluang untuk bercinta dengan lelaki tu.. tapi bagi aku, kita sepatutnya gembira dia adalah lelaki straight sebab dia tak jadi macam kita yang songsang ni.. walaupun ada desas-desus mengatakan si dia adalah gay juga but kita patut mendoakan agar rumor tu tak benar.. sebab kita berharap dia takkan jadi macam kita..

aku pun pernah mengalami situasi ini.. rasanye semua PLU pernah jatuh hati or cinta pada mana-mana lelaki straight.. pun begitu, aku langsung tak mengharapkan agar dia akan membalas cinta aku, sebab macam perkara yang aku sebutkan tadi lah.. malah, aku dapat tahu si dia ada kemungkinan adalah seorang yang biseksual (kiranya macam ada peluang lah nak bercinta), but aku just tak nak percaya akan rumor tu, sebab aku tak nak dia jadi macam aku.. 

PLU ni bagi pendapat aku ada dua jenis.. pertama memang dari lama lagi dia dah ada perasaan songsang ini.. bila dah baligh dia dapat tahu nafsunya hanya pada yang sejenis dan aku adalah dalam kategori ini.. PLU jenis kedua pula mengatakan dahulunya mereka adalah lelaki straight yang hanya mencintai perempuan.. tapi, atas sesuatu sebab tiba-tiba nafsu mereka berubah dan mula mempunyai perasaan terhadap kaum sejenis sendiri.. kiranya macam dari straight tiba-tiba jadi PLU.. memang ada pun kes macam ni..

untuk PLU kategori kedua ni, usually mereka berubah menjadi PLU adalah disebabkan oleh sesorang yang ada menaruh hati pada orang tu.. misalnya macam, ada seorang PLU yang menggoda lelaki straight (usually dengan kaedah seksual) yang akhirnya berjaya merubah lelaki straight itu untuk jatuh cinta pada lelaki PLU tersebut.. usually kat asrama macam main raba-raba kemaluan, melancapkan then lelaki straight tu pun jadi suka...

sebab tu lah ada ayat "kerana lelaki ni, aku jadi gay.."

kaedah nak tukar lelaki straight untuk jadi gay tu memang banyak macam lah.. aku pun percaya memang boleh jadi benda macam ni.. sebab dulu aku pernah berkata sesuatu..

'kita pernah dengar cerita lelaki normal tiba-tiba menjadi homoseksual, tapi agar sukar untuk mendengar cerita lelaki homoseksual menjadi normal'

boleh tak korang faham mesej yang aku katakan? ianya adalah berkenaan cinta seorang PLU terhadap lelaki straight yang akhirnya berjaya mendapat cinta lelaki straight tu,.. ada PLU yang begitu mengharapkan cinta orang tu sehingga mampu merubah sesualiti lelaki tersebut.. but, bagi aku kalau kita mempunyai perasaan cinta pada seorang lelaki straight, kita sepatutnya gembira dia tak jadi macam kita.. biarpun dia takkan pernah membalas perasaan kita terhadap si dia.. 

tiba-tiba aku bercakap tentang hal ini.. actually sebab pagi ni aku terbaca satu ayat ni kat FB.. then perkara pertama yang terlintas di fikiran aku adalah tentang cinta PLU pada lelaki straight...









'jangan disebabkan kita, si dia bergelumang dengan dosa..'






18 comments:

  1. ak dr kategori kedua.. dlu ak str8..pas kena raba kt sek men dlu..ak start suke kena raba.tp ak nafikan naluri aku tue..tp benda tue jd lg teruk bile masuk U sb housemate sendiri ada 3-4 org PLU..dan terus jd PLU sebenar bila da keje kebetulan praktikal n keje kt tasik permaisuri tue.. masa tu hidup ak berubah 100%..tgah usaha nak berubah semula ke asal.. mudah mudahan dpt berubah

    ReplyDelete
    Replies
    1. What u can do? Run from ur gay life! Its not easy to sacrifice ur 'heaven' life.... If u really want to change ur life, God will give a right way for u... Walaupun perit untuk ak tinggalkan kesenangan menjadi seorang gay... Tapi ak rasakan lagi bebas untuk menjadi apa yang ak inginkan... Setiap insan diberi peluang untuk berubah... Cuma kekuatan diri mengatasi segalanya.... Lelaki kena kuat... Walaupun dia gay... ( tempat baru pun lagi banyak gay) tapi im become hipokrit to say im a gay

      Delete
  2. Cintailah alllah..dan rasulnyer

    ReplyDelete
  3. Nice one. Eeemmm... Membuatkan aku terfikir. :(

    ReplyDelete
  4. I think my bf is from the 2nd category... Coz he told me that he had a girl before me.... But now I have less feeling for him.... Is that a bad sign?? Is that mean that we are gonna end? Do reply me at seanfreelancemua@gmail.com.... I could use some of your advise....

    ReplyDelete
  5. :) dan tlg remove word verification yew, susah nak komen

    ReplyDelete
  6. aku pun kategori yg kedua jugak.. aku mula terjebak dengan dunia gay ni sejak aku kene raba tiap tiap malam dekat hostel aku dulu ... mula mula aku halang tpi ade sekali tu diorang paksa aku jugak .. maklumlah masatu aku f1 diorang f5..senior katakan .. aku pun terpaksa lah .. bila dah kene sekali aku rasa macam nikmat pulak .. kadang kadang bila diorang nak aku rasa mcm seronok jer ... tpi bila aku dah pindah dari hostel tu aku makin lama makin menyanggap.. then mula lah aku cari gay dekar fb.. tpi aku tknk teruskan life ni .. aku nk berubah demi masa depan aku .. insyallah

    ReplyDelete
  7. aku pun mengalami situasi yg sama dgn teman tempat kerja aku,aku tak pasti dia golongan kita or not, kadanng2 aku pelik sebab ke mana saja dia nak pergi mesti ajak aku, pastu boleh dikatakan setiap hari dia mesti kena jumpa aku.... aku jer yg tersiksa, lebih baik aku tersiksa daripada aku menjebakkan dia......

    ReplyDelete
  8. Pernah jatuh hati dekat anak jiran yg sangat manly dan hensem. Hampir2 menarik dia ke dlm dunia plu. Nasib baik tuhan lindungi dia dan xde pepe tjadi antara kami. Dia masih str8 dan saya masih plu...

    ReplyDelete
  9. Hurm.. saya jenis yang kedua tu.. kawan-kawan selalu raba saya di hostel.. lama-lama tunjuk batang pulak, dah la besar-besar.. dia lancapkan kita, kita pun lancapkan dia. Penyudahnya, naluri saya pun berubah daripada normal kepada homoseksual. Hurm, terkadang tu dah rasa penat duduk dalam dunia macam ni. Try nak berubah tapi sensual homoseksual ni begitu kuat !

    ReplyDelete
  10. Sy seorang PLU jugak..kategori satu..Allah dah jadikan fitrah lelaki utk prmpuan dn sbaliknya. Kenapa kita ade prasaan pada kaum sejenis? Sebab tuhan nak uji kita..tuhan nak kita berjihad melawan nafsu kita..tuhan jadikan hubgan songsang ni HARAM sebab ini dunia,bukan syurga...dari awal tuhan dah bagi peringatan dari kejadian kaum Nabi Luth..sy skang pon tgh cube brubah step by step..insyAllah.

    ReplyDelete
  11. Saya pun dari jenis pertama.. nak kata salah sy pun ada jugak kot sbb rasanye sy salah memilih kwn.. Msa skolah rendah sy bkwn dgn lembut..so terikut gak cara dy mcam usha lelaki hensem2 n tiru gaya pmpuan.. Msok skolah men sy cuba berubah fizikal n rmai tegur kata sy dah berubah pdhal dalaman tak pun.. Lepas spm lah sy jd makin teruk lepas tau web2 blog gay n skype.. Dah cuba berubah dalaman tp seriously susah giler! Lagi pulak dah terjebak dgn perbuatan haram tu tp just ringan2.. Ntah bila la dpat buat taubat nasuha yg sebenar-benarnya.. Plu life membuang masa dan membosankan.. Better cuba berubah dan berkorban demi Allah dan agama sbb kita milik Dia.. In Shaa Allah BOLEH.. Usaha dan niat yg penting ^_^
    ~Fitri~

    ReplyDelete
  12. aq kategori 1 masa primary pastuh dah ade gf then after middle form2 aq jd kategori 2 and untill now,, spnjang membesar sngt derita dan tragis dipukul, dihina, dipaksa and almost dijual.. now i live in peaceful when i decided to stay with my mum..

    ReplyDelete
  13. Ak kategori 1.

    Sekarang tempat kerja ad 1 lelaki ni. Hensem! Hampir setiap hari datang jumpa walaupun workstation kami jauh. Entah la..suka dia dtg, setiap. Kali dtg dia senyum. Allah..Aku suka dia. Hari2 aq tatap gambar. Klau rindu aq bc Alfatihah letak kat dada..rasa lega.

    Dia juga imam di tempat kerja. Tak cakap bende2 mengarut. Memang lelaki yang para wanita gilai. Apatah lagi aku yg rapat. Masa lepas solat dia tukar kain pakai boxer. Allah, setakat ni aq msih boleh betahan n alihkan pandangan wlwlaupun perit. Memang rasa nak peluk xnak leps.

    Tp itulah, bila fikir2 blik, xmengapalah, biar kita sja yg terseksa..jgn lubatkan org yg kita syg dlm dunia kita Walaupun jauh disudut hati aq hrap boleh hidup dengannya.

    1 persoalan, kenapa hari2 dtg jenguk aq klau anggap aq biasa2. Bestfren aq pn xdtg hr2..

    ReplyDelete
  14. aku dh jatuh hati 2 kali pd st8 .. yg kedua ini adlh plg aku suka .. tapi aku xmengharapkan apa2 .. aku cuma nak tngk dia bahagia ..cukup laa .. i luv him so much and i dont know how to forget him .. kdg2 sedih jgk kan .. tapi aku cool jela

    ReplyDelete
  15. Aku daripada kategori yg pertama .. aku mencintai seorang lelaki straight ni dah lama dalam diam then bila dia dpt offer kerja baru sbg cabin crew aku trus luah perasan aku sambil nangis2 takut dia blah then akhirnya dia blah juga sbb dia kata nak kejar cita2 dia .. 3 bulan aku nangis tiap malam lepas balik kerja sbb xbleh lupa dia .. aku slalu usha n jaga bkas tmpt dduk dia .. smpai la aku amek kptusan utk resign .. tiba2 2 hari sblum aku nak berenti dia masuk balik then aku x tau nak buat expression apa .. sedih happy excited takut smua ada .. tpi nak wat cmne akhirnya aku kena berenti gak sbb dah sign offer letter tmpt bru n mmg jauh drp kl .. sblum aku jalan dia ckp nape aku x bgtau dia aku nak resign then aku ckp cmne nak bgtau klu ko x jwb call aku .. msg aku x reply .. dia ckp kat aku sbb aku la dia x abiskn training kt academy n masuk balik tmpt lama then bru dia sedar dia sygkn aku gak .. tpi smua dah tlambat .. aku kena pegi gak .. akhirnya, smpai skg dia benci aku sbb buat kptusan membabi buta .. dia block smua sosial apps aku .. apa aku bleh buat kdg2 aku p lawat tmpt kerja lama klu ada masa n usha dia drp jauh je tpi aku masih dpt rasa yg dia sygkn aku ... smpai skg aku masih sygkn dia then smpai bila2 pun .. itula kisah aku dgn sorg lelaki straight ..

    ReplyDelete
  16. Aku daripada kategori yg pertama .. aku mencintai seorang lelaki straight ni dah lama dalam diam then bila dia dpt offer kerja baru sbg cabin crew aku trus luah perasan aku sambil nangis2 takut dia blah then akhirnya dia blah juga sbb dia kata nak kejar cita2 dia .. 3 bulan aku nangis tiap malam lepas balik kerja sbb xbleh lupa dia .. aku slalu usha n jaga bkas tmpt dduk dia .. smpai la aku amek kptusan utk resign .. tiba2 2 hari sblum aku nak berenti dia masuk balik then aku x tau nak buat expression apa .. sedih happy excited takut smua ada .. tpi nak wat cmne akhirnya aku kena berenti gak sbb dah sign offer letter tmpt bru n mmg jauh drp kl .. sblum aku jalan dia ckp nape aku x bgtau dia aku nak resign then aku ckp cmne nak bgtau klu ko x jwb call aku .. msg aku x reply .. dia ckp kat aku sbb aku la dia x abiskn training kt academy n masuk balik tmpt lama then bru dia sedar dia sygkn aku gak .. tpi smua dah tlambat .. aku kena pegi gak .. akhirnya, smpai skg dia benci aku sbb buat kptusan membabi buta .. dia block smua sosial apps aku .. apa aku bleh buat kdg2 aku p lawat tmpt kerja lama klu ada masa n usha dia drp jauh je tpi aku masih dpt rasa yg dia sygkn aku ... smpai skg aku masih sygkn dia then smpai bila2 pun .. itula kisah aku dgn sorg lelaki straight ..

    ReplyDelete