Thursday, 17 January 2013

Cerita PLU Percuma


Filem 'Anak Ikan'


ingat tak aku ada cakap tentang buku bertajuk 'Orang Macam Kita'?? sekarang ni buku yang aku pesan tu dah sampai ke tangan aku pada hari ni.. tapi, aku tak tahu bila lah aku akan habis baca buku tu.. hehe.. sebab aku ni pemalas lah juga nak baca buku.. dulu bukan main lagi suka baca novel sekarang ni dah kurang sikit.. kalau aku dah baca, mungkin aku adalah taip cerpen terpilih dalam buku tu ke blog ni.. tu pun kalau aku rajin nak taip lah.. mungkin aku nak pilih cerita 'Anak Ikan' tu kot.. sebab nampak menarik.. kalau tak, macam mana lah si Raja Azmi tu terfikir nak jadikan cerpen 'Anak Ikan' kepada filem.. tak gitu??


buku ni kini aku miliki


okay, aku tak nak cakap banyak.. sempat juga lah aku belek-belek jap isi buku "Orang Macam Kita" ni... then perhatian aku tertarik dengan pendahuluan dalam buku ini mengenai Nizam Zakaria.. kalau sesiapa yang tak kenal, Nizam Zakaria ni aku rasa lah penulis novel genre PLU paling popular di Malaysia.. tu just pendapat aku.. novel PLU pertama aku baca pun adalah karya Nizam Zakaria ni juga yang berjudul Cinta Tanpa Noktah.. then, dalam pendahuluan buku Orang Macam Kita ni, mereka ada sebut beberapa karya Nizam Zakaria yang sudah jadi macam 'legend' lah untuk novel bergenre PLU.. antara novel tu bertajuk 'Potret'.. lalu aku teringat lah ada orang pernah berikan aku satu file novel Potret ni (orang dari PR).. aku tak pernah baca pun citer Potret ni lagi.. still ada dalam laptop aku.. so, apa yang bermain di fikiran aku lepas tu macam nak share lah cerita Potret ni kepada sesiapa yang berminat nak baca.. aku ada novel tu dalam format Microsoft Words.. 


in short, kepada sesiapa yang teringin sangat nak baca novel Potret karya Nizam Zakaria, boleh hantar request dengan cara hantar private message kat FB aku.. okay.. that's all..




32 comments:

  1. saya berminat novel tuh...... ashrafmalay@yahoo.com

    ReplyDelete
  2. Anthology "Orang Macam Kita" is the best book I ever own... One of the writer is my friend. Anak Ikan, Rabak, Pencuri Hati and Sepetang Di Kafe Oedipus is among the stories that attract me...

    *I want the novel too... I'll PM u thru FB...

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. Saya nak juga boleh?? Email sy - Expansys89@gmail.com

    ReplyDelete
  5. aku nak jugak...hohoho
    mysecrets211290@gmail.com

    ReplyDelete
  6. boleh check pd email korang..

    ReplyDelete
  7. putera... saya nak juga..
    imanhakimi90@yahoo.com
    time kasih

    ReplyDelete
  8. saya pun jgak... kalau boleh bayak cikit citernye...hehe... x tau nak cari citer2 mcm nie at new.. plezeee..
    princezack1990@yahoo.com.my ..
    terima kasih.. hehehe...

    ReplyDelete
  9. saya nak juga boleh? mamat14bomb@gmail.com
    tq

    ReplyDelete
  10. takde fb but leh email kat sy link12384@yahoo.com

    ReplyDelete
  11. thanks.....boleh tak kongsi la citer anak ikan tu mcm best je bunyi...hehe

    ReplyDelete
  12. nk tanye ckt. urm....saya ni bkn plu yg mnghrp kwn saya tu menyayangi saya spt sorg kekasih la. im just Plu bese yg ingin kekal dlm redha Allah. Cmne nk tau level sayang kwn kite tuh?

    P/s= saya ni plu dlm rahsia. dia tu straight kot

    ReplyDelete
    Replies
    1. klu ikut aku lah.. for me, aku nk relationship tu x lebih dr kapel but lebih dr kwn biasa..

      cuba search maksud 'Flirtationship'.. klu nk faham apa yg aku maksudkn..

      Delete
  13. saya juga nk ..adamafiz@yahoo.com

    ReplyDelete
  14. klu nk cepat dpt, pm je kat aku pd fb.. x payah malu2.. cepat n segera.. klu nk email lambat sikit.. sbb aku pun malas nk buka email ni.. hehe

    ReplyDelete
  15. assalamualaikum...nak nama fb bley ??

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukannye dh ada my fb kat blog ni ke??

      Delete
  16. sorry2 saya terburu3 tnpa explore smpi hbis...btw thanx a lot coz reply...much appreciate...got knowledge from here..thanx awak :)

    ReplyDelete
  17. me tooo,...can you send me the materials,..
    rem.ma@yahoo.com
    tq i apprecaite it Putera,...

    ReplyDelete
  18. tolong hantar ke e_jump28@yahoo.com
    Thank you

    ReplyDelete
  19. sya pn nk jgk novel 2...the_ygeneration92@yahoo.com..

    ReplyDelete
  20. send it to me too, please??? kalau boleh semua novel plu yg you ada lah. kalau boleh ~ kalau tak boleh, tak apa. tapi nak sangat baca buku ni. btw love ur blog <345 bye ;3
    mohdsyarifuddin94@yahoo.com

    ReplyDelete
  21. Elo bro, kebetulan tgh citer n sharing novel Nizam Zakaria ni...

    bro ada tak novel SELUANG (pelengkap kepada Quartet: Nafas, Aku. Rama-Rama & Potret). Yang 3 tu aku dah ada.

    ada share ye.

    ReplyDelete
  22. Nk gak leh x?
    Emel prince_zaim5069@yahoo.com
    hrp dpt emel kn.

    ReplyDelete
  23. Nk gak leh x?
    Emel prince_zaim5069@yahoo.com
    hrp dpt emel kn.

    ReplyDelete
  24. nk juga.. leh sendkan ke my email: erotic_guyz@yahoo.com

    ReplyDelete
  25. nak juge novel plu nie... seelanrajmattew@yahoo.com

    ReplyDelete
  26. hai i chubby bttm nk cr bf yg blh trme i n mint chubby.. ni no i kay 0174061311

    ReplyDelete
  27. aku x de fb la... bg aku tau trough my email . ..

    faizalhaiqal@gmail.com

    ReplyDelete
  28. Hi....
    pun nak juger.....
    mohdfairusadnan@gmail.com
    makasih.....

    ReplyDelete
  29. Bole request x nk novel potret tu
    miorihsan91@yahoo.com
    Time kasihhh

    ReplyDelete
  30. add la wechat sye zul9561 .. nak jgk bace novel tu

    ReplyDelete