Tuesday, 27 March 2012

Aussie

ni lah rupa burung kat sini.. banyak giler burung ni..


nak balik ke rumah 


dah lebih sebulan aku kat Aussie.. tak terasa pula.. macam semalam je aku dengan kawan-kawan yang lain berlepas dari KLIA nak pergi Aussie.. ada kumpulan terbang pergi Melbourne.. dan kumpulan aku pula terbang singgah di Sydney.. yang terbang ke Adelaide dah lama berlepas, begitu juga yang pergi Perth dan Queensland.. 

aku pula ditempatkan di bandar yang tak lah begitu ramai penduduk.. cuma 200, 000 lebih penduduk je.. jangkaan awal aku dengan bandar ni agak lain sikit lah.. rasa macam kecil je bandar yang bakal aku tinggal.. kalau nak compare dengan di Malaysia, kat Kuching je dah ada jumlah penduduk seramai 600, 000.. tapi, hakikatnya bandar ni tak lah kecil sangat.. kalau nak ronda jalan kaki penat gak lah.. but still bandar ni cantik gak...

kadang-kadang rasa macam kat bandar cowboy je.. di satu kawasan tu rasa macam lama sangat.. persekitaran pun kelihatan old.. rumah tempat aku tinggal pun design lama.. yang pasti tempat aku banyak 'farmville'.. haha.. dan aku pun dah mula nak 'berfarmville' kat belakang rumah.. 











farmville... XD






10 comments:

  1. Abang Zai ada saudara di Tasmania...ada chalet.
    Kalau berminat berehat di sana beritahu lah.
    Abang Zaini namanya, warganegara Singapura tetapi telah menetap lama di situ. Hampir lebih 50 tahun umornya, single dan baik hati. (pangkat anak buah - dia panggil abang Zai sebagai Pak Cik ...)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tasmania ni besar gak.. area mana tu?

      Delete
  2. suka tengok gambar yg u ambik.Aku lebih suka kalo ko kurangkan aperture when ambik gmbar yg berlatar belakang kan langit biru supaya warna biru tu terserlah lagi kebiruannya. Lower down aperture, paztu increase kan shutter speed.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye lah.. aku slalu je ambil pic guna big aperture.. sbb nk buat bokeh lh.. tp klu nk ambil pic bangunan or landscape spatutnya guna low aperture..

      Delete
    2. kalau ko ada speedlight and ada subject without bangunan sajer, lagi best effect dia..bokeh effect ni untuk portraiture memang nice lah.but for landscape reduce kan aperture tu..btw, I've made my blog private, can you please give ur email address so dat I can add in you in my blog. thanks.

      Delete
    3. ok.. ni email aku.. taktahuapa@yahoo.com

      Delete
  3. Replies
    1. cantik gak lh.. tp aku still suka Malaysia... kat sni tenang sgt..

      Delete