Sunday, 18 August 2013

Buku-buku Songsang










aku just nak tunjuk koleksi buku-buku 'songsang' yang aku ada beli.. sebelum ni aku ada tunjuk pun buku-buku ni dalam blog ni.. so, aku saje nak tunjuk balik dalam satu post baru pula mengenai buku-buku ni.. ada empat je lah bukunya.. aku beli satu je dari kedai awam.. tiga yang lain pula beli secara online.. ye lah kan, buku macam ni susah sikit nak cari.. mostly kena beli online baru boleh dapat...






Homo Jihad
By Timoty Graves


beli tahun 2013.. secara online. order direct dari UK


tentang apa??

tentang kisah percintaan seorang lelaki Arab Muslim
dengan seorang lelaki Yahudi.. senang cakap tentang susah payah
percintaan mereka ni lah, terutama nya lelaki
Arab Muslim tu..


dah habis baca?
hahaha.. tak lagi.. tak ada masa nak baca lagi.. hehehe

ada PDF file kat Putera tak?
eh, yang ni tak de.. nak baca kena order sendiri..




Unspeakable Love, Gay and Lesbian Life in the Middle East
By : Brian Whitaker

beli pada 2012.. secara online gak.. order dari UK..


tentang apa??
 tentang kisah suka dan derita yang dialami oleh golongan
LGBT di Timur Tengah.. bila baca buku ni, kita yang kat Malaysia
patut rasa bersyukur lah sebab even orang tak suka LGBT
kat Malaysia tapi takde lah buruk sangat layanan dari masyarakat
berbanding LGBT di Timur Tengah sampai ada yang
terpaksa melarikan diri dari negara asal
kerana boleh dijatuhkan hukuman bunuh.. agak scary dan sadistik lah
buku ni..


dah habis baca??

eh.. tak juga.. hahaha.. ada baca juga lah.. but tak habis lagi..
buku ni lah inspirasi aku untuk buat novel Unspeakable Love tu..
tajuk pun sama kan, sebab aku suka tajuk Unspeakable Love tu..


ada PDF file kat Putera tak?

kalau korang tertarik nak baca buku ni boleh pm aku kata nak minta
sebab aku ada PDF version buku ni.. pm kat FB tau.. sebab kalau email aku
malas nak buka email..


Orang Macam Kita
by : ramai orang


beli pada 2012.. secara online gak.. beli kat Malaysia lah


tentang apa??
koleksi cerpen genre LGBT melayu.. ada banyak cerita..
macam-macam lah.. sentuh banyak perkara yang biasanya berlaku
khusus bagi golongan Orang Macam Kita di Malaysia.. cerita-cerita kehidupan..


dah habis baca??
eh, yang ni almost lah.. hehehe.. mostly semua cerita aku dah baca..


ada PDF file kat Putera tak?
eh, yang ni tak de.. nak baca kena order sendiri..


Cinta Tanpa Noktah
by: Nizam Zakaria


beli pada 2011.. aku beli kat kedai Popular kat 1 Utama, Bandar Utama dulu..
sekarang macam dah takde jual lagi dah..


tentang apa??
satu novel panjang.. not really a PLU novel sebab
theme nya tak ke arah itu sangat.. but watak-wataknya adalah golongan PLU juga lah.
mostly sentuh tentang masalah sosial yang berlaku but ada juga
sentuh tentang hal macam gay ni.. novel yang menarik untuk dibaca


dah habis baca??

dah! haha.. yang ni aku dah habis baca..
dua hari rasanya aku habiskan..

ada PDF file kat Putera tak?
kalau korang tertarik nak baca buku ni boleh pm aku kata nak minta
sebab aku ada PDF version buku ni.. pm kat FB tau.. sebab kalau email aku
malas nak buka email..






11 comments:

  1. Yg paling aku nk bce unspeakable love yg ko tulis part 31 n seterusnye

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setuju komen di atas... yg part tu n seterusnye aku nk sangt.. malangnye sangt2 lambat... x sanggup dh tggu bertahun2... baru tamat

      Delete
  2. okey..nanti aku pm kat fb...mcm tertarik je nak baca...:)

    ReplyDelete
  3. Dah ada balik....haritu sebelum raya, nak masuk tapi tak boleh, kena di invite oleh blog woner baru boleh... glad that its ok now..... anyways great to be able to read your awesome stories/write-ups again.

    ReplyDelete
  4. wow ur so obvious with the life..haha..cinta tanpa noktah sy ade beli kat sabindo tawau..tp x abis baca..buku tu hilang..

    ReplyDelete
  5. aik. mana hilangnya pos2 dulu

    takkan sembunyi kotttt

    hahahahaha

    ReplyDelete
  6. you should try to read Kelabu, Fixi. can easily found at kinokuniya or popular.

    ReplyDelete
  7. as salam, sy erminat nak beli buku2 dia atas, boleh bagi link? sy nak beli online..

    ReplyDelete
  8. kalau xde sumber, boleh saya dapatkan soft copy?

    ReplyDelete