Friday, 23 August 2013

Teruna ke Tak Teruna?






waktu aku Tingkatan 5 (kalau tak silap lah), ada seorang junior bercakap tentang satu perkara.. Junior Tingkatan 1 or 2 time tu.. katanya macam ni..

"abang nak tahu tak budak ni kan (sambil menunjuk jari pada kawannya) dulu-dulu waktu first tengok blue film reaksinya siap cakap 'astaghafirullah..' tapi sekarang kan dah tak macam tu dah.. tak terkejut lagi, boleh slumber je layan blue film tu.."

adeh! budak ni kan muda-muda lagi dah layan blue film, aku waktu umur 19 tahun baru je tengok.. but bukan tu yang aku nak sampaikan lah.. ni kes sama ada orang tu still 'virgin mata' ataupun tak... orang kata, kalau dah biasa buat, dah jadi kebiasaan.. maksudnya macam dalam kes ni, bila first time tengok filem biru tu kan, siap bawa mengucap lah, but bila dah kerap sangat tengok dah jadi terbiasa, hati pun dah jadi hitam tak lagi dah ayat 'mengucap'nya itu.. sebab dah biasa sangat tengok..

ada satu peristiwa berlaku ketika aku menuntut di IPTS area PJ, Selangor.. jiran sebelah bilik aku ni kelihatan macam tak tenteram je.. aku pelik lah tengok apasal pula dia macam gusar je.. dia kata yang dia rasa berdosa.. aku tanya kenapa pula rasa berdosa? dia cakap lagi, yang dia secara tak sengaja terlihat video lucah dalam laptop seorang kawan kita orang ni.. so, dia jadi rasa tak tentu arah lah.. rasa tak sedap hati giler.. dalam hati aku fikir macam ni.. "virgin lagi 'mata' kawan aku ni.. hehehe.." nak diringkaskan cerita, kawan aku ni jenis yang alim lah.. memang aku tak kan fikir yang dia akan pernah layan filem biru pun.. so, kes ni aku rasa dia just tak sengaja tengok video lucah tu dalam laptop kawan aku satu lagi.. lagi pun laptop tu memang biasanya terbiar je atas meja.. aku fikir kawan alim aku ni sesaje je nak lihat-lihat laptop tu tengok koleksi filem ke, then tup.. tup.. tup.. terpasang video biru dalam 'secret folder'.. aku fikir macam tu lah hal yang berlaku.. then aku kata macam ni.. tak payah rasa berdosa.. bukan kau sengaja tengok pun kan.. kata yang dia tak patut rasa bersalah lah.. 

so, itu lah reaski orang yang 'mata nya still teruna' lagi.. mesti macam terkejut or rasa bersalah giler..

nak dikaitkan kes ni dengan apa yang berlaku dalam hidup aku.. sebelum ni aku dah cerita yang aku ada menghadiri kelas yang ada model berbogel dalamnya.. nak diringkaskan cerita, even ada model bertelanjang di depan mata aku, tapi aku boleh je berlagak slumber.. rileks je lukis model tu berbogel.. tak kira lah sama ada model tu lelaki ataupun perempuan.. memang aku melukis tu macam takde orang berbogel di depan mata.. rileks je.. alasan aku ada banyak sebab kenapa aku boleh je jadi tenang time melukis tu..

1. mostly kita akan pandang pada kertas lebih lama lah berbanding pada model yang sedang berbogel tu..
2. niat nya atas sebab kita nak melukis secara professional.. so, kalau niat hanya untuk melukis, so hati takde lah fikir hal bukan-bukan sangat.
3. bukan aku seorang je dalam kelas tu.. orang lain pun ada, so kita jadi riles je lah..
4. bila aku melukis dan melihat pada model tu, my eyes tak tengok pada 'private parts'.. 
5. aku tak rasa aku ni jenis yang miang nak naik ghairah terus..
6. aku takde pun lukis 'private parts'.. orang lain banyak pula lukis sekali bahagian tu.. hahaha


dan merujuk pada kenyataan sebelum ni...


7. aku tak rasa mata aku 'teruna' sangat untuk jadi terkejut bila ada orang berbogel di depan mata. (biar pun ini kali pertama aku tengok orang berbogel di depan mata in real life lah)


faham tak maksudnya apa?? hehehehe






just nak cakap lah.. macam mana kita nak tahu siapa mata nya still virgin lagi ke tak bila ada peluang tengok benda macam ni lah.. kalau matanya 'still teruna', reaksi orang tu akan jadi mengelabah, rasa tak tenteram, tak biasa sebab tak biasa tengok benda macam ni.. but kalau mata yang tak teruna tu, dia macam tenang je.. kalau terkejut pun tu mesti buat-buat terkejut sebab nak cover.. hahaha

7 comments:

  1. wah..dahsat..macam ada satu movie dia oreang lukis model bogel...lupa tajuk movie tu

    ReplyDelete
  2. wow bro blaja dkt mane? nk masuk sane bole?? hehe

    ReplyDelete
  3. ada satu kajian di amerika menunjukan hampir 99% lelaki dalam dunia ni pernah menontot video lucah, yang membezakan adalah kekerapan dan juga sebab seseorang tu tengok samada memang nak tengok, terpaksa tengok ataupun tak sengaja tengok macam kes kawan kau tu....hihihi

    ReplyDelete
  4. aku first time tengok time form3...time kem bahasa arab..muahhha

    ReplyDelete
  5. first time aku x tgk video blue...tapi terbca kisah blue abg aku..mase form2..hahaha

    ReplyDelete