Tuesday, 15 May 2012

PLU, Cinta & Cemburu








lihat pada gambar ni.. for some reason, aku suka sangat tengok picture ni.. tak tahu kenapa.. pertama kali tengok picture ni kat blog 'Hal Dunia Lelaki' hati aku dah mengatakan yang aku jatuh hati dengan gambar ni.. entah.. aku tak boleh nak jelaskan kenapa aku suka.. ianya just picture dua remaja lelaki.. sedang bergenggam tangan like a chain... aku just dapat merasakan sesuatu.. sekali hati aku kata suka, aku akan selalu tengok benda tu..

aku suka melihat bagaimana mereka tersenyum.. berpejam mata.. aku dapat merasakan kehangatan perasaan mereka.. sesuatu yang aku ingin rasakan tapi aku tak boleh.. 

tak boleh sebab aku juga seorang lelaki... di minda aku still tak boleh nak terima sesuatu yang PLU lain lakukan.. to express their feeling.. dan aku still menganggap love is taboo...




i'm jealous... 








# SOALAN!! siapakah di antara mereka top or bottom? I think the guy with the dark shirt is bottom.. yang baju jingga pula top.. haha.. saja teka...
# Apasal PLU nak bercinta mesti ada antara mereka top dan seorang lagi bottom? tak boleh ke kalau dua-dua top or bottom? haha... kalau jadi macam tu, so what will happen next? 





"kalau satu dosa boleh dihalalkan oleh Allah, aku harap Dia membenarkan aku untuk mencintai insan yang aku suka.. I'll try to forget about sex but at least I can love him tanpa ada rasa bersalah untuk mencintainya..."
-Shawn-








13 comments:

  1. Kenapa top mesti cari bottom?. Percayalah, tujuan utamanya hanya untuk tujuan seks. Kalaulah ada pasangan plu yang bercinta, cuba beritahu, akhirnya dimana? Ianya berakhir dengan hubungan seks atau paling ringan oral seks. Sebab fitrah manusia mempunyai tuntutan nafsu seks yang harus dilunaskan. Maaf Putera, aku langsung tak nampak apa hala tuju cinta plu walaupun kalau nak ikutkan hati, aku pun nak macam orang lain juga. Kalau kita tak melayan perasaan ini (sedangkan kita tahu ianya salah), kenapa kita perlu jealous?
    Untuk renungan aku:
    ......Boleh jadi kamu membenci sesuatu, padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi (pula) kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu; Allah mengetahui, sedang kamu tidak mengetahui.
    [Al-Baqarah, 2:216]
    Aku terpaksa 'memujuk' dan 'menakut-nakutkan' hati aku agar aku sedar siapa aku.

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
    2. Exactly, why complicate yourself? Jangan seksa jiwa sendiri, lakukan perkara yg disuruh, dan tinggalkan/elakkan perkara yg ditegah oleh-Nya. Its straightforward.

      Delete
  2. hakimi betul...mana2 plu yg aproach aku semuanya untuk tujuan yang satu tu...makin lama aku jadi bosan dengan hubungan yg tak berkesudahan ni..nak2 lagi bila patah hati dengan guy yg i suka senyap2 tu...mungkin tuhan bagi apa yg aku mintak dalam setiap doa aku..sekarang aku rasa betul2 tawar hati..

    ReplyDelete
  3. yes..sume pendapat tu betul...cinta plu berlandaskan kesetiaan?? hell NO!! carik lah mne2 couple PLU yg langsug tak curang..mst tak de lagsug....sumenye berlandaskan nafsu sex...bile dah jemu..mase tu lah curang menguasai akal fikiran..dan sekali lagi nafsu sex mnjadi taruhan...sampai bile2 pon hub ni tak kemana....menipu dan ditipu mnjadi mainan seharian..even perkara sekecil biji sagu pon mnjadi bahan utk penipuan....sememangnya sume ni tak de kesudahan...

    **berkata melalui pengalaman...sekadar berkongsi utk renungan...peace

    ReplyDelete
  4. jangan cuba ada perasaan langsung dik...jauhi.

    ReplyDelete
  5. "kalau satu dosa boleh dihalalkan oleh Allah, aku harap Dia membenarkan aku untuk mencintai insan yang aku suka.. I'll try to forget about sex but at least I can love him tanpa ada rasa bersalah untuk mencintainya..."
    -Shawn-

    STATEMENT pedih!

    ReplyDelete
  6. 1....2....3.... IEWWWHH =PP !! Sumpah ! Demi apapun ! Ini blogger gila kali ye ! masa , suka sama sesama jenis ! gimana kaga mao berantm sama orang pinoy ! cuma gra2 homoan!! eeh ternyata emng homoan -,- !! sumpah ! gue 100% ngesupport org pinoy tuh ! drpd nih org strees kaga waras =p !!!

    ReplyDelete
  7. "kalau satu dosa boleh dihalalkan oleh Allah, aku harap Dia membenarkan aku untuk mencintai insan yang aku suka.. I'll try to forget about sex but at least I can love him tanpa ada rasa bersalah untuk mencintainya..."
    -Shawn-

    stuju sngat arhhh

    hurm....i'm glad enuf being by his side.xprlu pn tuk dia kapel n etc ngan sy.
    hahhhh.....klau kapel pn,i knew that 1 hr nanti dia akan berkeluarga.so,the least thing that i can do is "menghargai masa" yg ad ngan dia

    ReplyDelete
  8. Buta mata dn hati. Itu la plu dan gay. Berpijak lah di bumi nyata. Sesama jantina pon xleh beza????

    ReplyDelete
  9. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  10. hi, sy nak tanya sy ada satu kawan jujur sy suka dia .
    tp baru malam tdi dia bagi tau sy nak kawan selamanya, and x nak cuople atau bercinta 1 minggu.
    menurut korang kite kena teruskan hubungan ni ke atau kita lari dari semua ni.

    ReplyDelete